Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 15:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2009/09/22/tack-for-senast-4767/

ETIKETTFRÅGAN

Tack för senast?

Fråga: Vi har varit bjuda på en mycket trevlig och påkostad 50-årsfest. Naturligtvis hade vi med oss en fin present. Men nu har min man och jag olika uppfattningar om hur vi skall tacka för festen. Jag tycker att vi skall skiva några rader och tacka för en fin fest han menar att vi ju hade med oss en present och behöver därför inte tacka för festen. Vem har rätt?


Svar: Det är du som har rätt. Och väldigt rätt dessutom! Att ni har givit en present har inte ett dugg med festen att göra, om man ser det etikettsmässigt och ur hyfssynvinkel. Du och din man hade kunnat gå på festen utan present, om ni hade velat. Presenten var er lyckönskan till jubilaren, men en frivillig sådan, eller hur?


Alla gäster ska absolut tacka för att de fått vara med om den trevliga festen. Och jubilaren som fick presenter ska skriva till alla givare och tacka för dessa presenter.


Men det ena har inte med det andra att göra.


Magdalena Ribbing