Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-29 16:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2010/01/12/snapsglasmat-5769/

ETIKETTFRÅGAN

Snapsglasmat?

Fråga: Jag blev serverad en aptitretare i ett snapsglas. Jag har aldrig ätit mat ur snapsglas förut så jag ställde
mig lite frågande till hur man på bästa sätt äter ur ett sådant? Vid bordet fanns inga små skedar eller gafflar så det slutade med att jag drack ur glaset men det såg inte så elegant ut. Har du några tips på hur man ska bete sig?


Svar: Ack ack, dessa finesser som är så onödiga! Det är matfantasternas behov av nyheter som ibland resulterar i opraktiska uppläggningar. Tjusiga uppfinningar i den här arten krånglar till det för gästerna, och du gjorde förstås rätt som “drack” ur glaset. Hade du varit på krogen så skulle du ha bett om en liten gaffel.


Hur gjorde värdpersonen? Du kunde ha kollat och följt det exemplet, det brukar vara okej. Men mat i snapsglas är faktiskt svåräten, det blir slörpande av finessen. Samma anrättning på en assiett eller brödbit hade förenklat intaget.


Magdalena Ribbing