Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-07 23:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2010/06/02/brudgumsskagg-7418/

ETIKETTFRÅGAN

Brudgumsskägg

Fråga: Jag och min pojkvän planerar bröllop och frågan har uppkommit gällande hans skägg. Han håller efter sitt skägg så det är välvårdat. Hur ser etikettsreglerna ut gällande om det som brudgum är okej att ha skägg på bröllopet?


Svar: Oj! Skulle det vara en etiketts- hyfs- eller stilfråga om en brudgum har skägg eller inte? Vem kan ha hittat på det som har gjort dig och din pojkvän fundersamma beträffande brudgumsskägg? Har han skägg så har han. Naturligtvis rakar han inte bort skägg, mustasch eller polisonger på sin bröllopsdag, om han inte just då vill bli av med dessa prydnader.

Magdalena Ribbing