Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-06 00:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2010/06/04/matbestammande-7436/

Fråga om hyfs och stil

Matbestämmande?

Fråga: Vem bestämmer vad man ska äta när man är bortbjuden? De som lagat eller man själv? Visst är det inte okej av värdinnan att peta i gästernas mat för att se efter att man har tagit av bönorna från grönsaksskålen?

Svar: Fy sjutton en så trist värdinna som bokstavligen lägger sig (sin gaffel) i gästernas mat för att kolla vad som ätits! Så gör man absolut inte! Därför behöver du inte bry dig om vad denna iläggande värdinna har för synpunkter på det du har ätit eller inte ätit. Du säger bara ett lugnt "jaså" om hon klagar på dig eller på att du har tagit eller inte tagit av någon mat.

Magdalena Ribbing