Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 11:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2010/10/20/skedoskick-8309/

Fråga om hyfs och stil

Skedoskick?

Fråga: Jag ser många i min ålder (jag är i 40-årsåldern) som greppar skeden som ungefär som ett tennisracket (dvs med alla fingrar).
Jag tycker att detta sätt gör soppan eller vad det nu är mer svåräten eftersom det är svårare att vinkla sked i små rörelser. Det kräver även större rörelseutrymme för armbågen. Därför undrar jag vad gör att personer väljer tennisgreppet när det gör ätandet så mycket svårare.

Svar: Som du förstår kan jag inte svara på orsaken till att många krånglar till det för sig när de greppar besticken. Jag har också sett hantering av kniv-gaffel-sked av den mest komplicerade art, och har ingen aning om varför. Men jag kan anta att det är vanor som grundlagts hemma under uppväxten.

Hur som helst är det inte något för andra att notera och absolut inte att kommentera.

Magdalena Ribbing