Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 20:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2011/10/21/gratulationsforsening/

Fråga om hyfs och stil

Gratulationsförsening?

Rätta artikel

Fråga: Jag hoppas att Hyfs- och stilspalten skulle vilja hjälpa mig med ett bra och trevligt sätt att hantera en ganska rolig situation jag hamnat i. Har idag mottagit ett paket och gratulationer på födelsedagen från en moster med familj. Våra familjer umgicks mycket när vi barn var små men nu blir det mest julkort och gratulationer på jämna födelsedagar och när det föds barn. Paketet ser ut att innehålla ett smycke och ett mycket vackert kort med gratulationer på 30-års dagen.

Problemet är att jag fyllde 30 förra året! Vad gör man då? Måste tala om hur det ligger till för min moster men hur gör jag det utan att det blir genant? Ska jag fråga om jag ska skicka tillbaka paketet då det var tänkt till ett annat tillfälle? Jag blev jätteglad att de tänkt på mig, även om det är ett år försent, men det känns fel att låtsas som det regnar! Jag blir glad för alla råd jag kan få!

Svar: Tacka och ta emot - öppna paketet, fröjdas över den vänliga presenten och skriv och tacka moster med familj för det fina smycket (eller vad det är) som du är så glad för och som gjorde din 31-årsdag till något alldeles extra!

Magdalena Ribbing