Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 02:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2011/10/26/boendebetalning/

Fråga om hyfs och stil

Boendebetalning?

Rätta artikel

Fråga: Vet att detta varit uppe och då angående gåvor, men hur ser du på att man delar ett semesterboende?

Två  par och en singel delar en semesterbostad en vecka. Kostnaden är för en lägenhet med 3 sovrum, vardagsrum o kök. Alla har därmed sina egna sovrum. Ska bostadskostnaden delas, enligt dig, på fem personer eller på tre?

Svar: Rimligtvis bör man dela på fem, eftersom det är fem personer även om paren delar rum. Kanske är singelrummet lite mindre? Men det spelar egentligen ingen roll, kök och vardagsrum och badrum osv är ju gemensamma utrymmen, och singeln ska inte behöva betala för hälften av paren beträffande dessa delar. Så jag tycker absolut att delat på fem är rätt.

Magdalena Ribbing