Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 04:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2012/04/03/internetdejtslut/

Fråga om hyfs och stil

Internetdejtslut?

Fråga: Jag är nyfiken på din åsikt i en fråga som gäller internetdejting. Det är så att jag har skickat meddelanden mellan tre personer under två-tre veckors tid. Och för att vara internetdejting är det ändå ganska lång tid. Två av dem är väldigt trevliga medan den ena har börjat svära i var och varannan mening samt beskriver saker han har gjort under dagen som jag tycker tillhör barnsligt beteende. Jag har ingen större lust att fortsätta hålla kontakten. Men vi har ändå hörts under två tre veckor. Har du något bra tips på att avsluta en sådan konversation eller är det okej att bara sluta höra av sig helt sonika? Jag vet ju att internetdejting är en värld i sig. Ger man sig in i leken får man leken tåla. Men jag är nyfiken på vad man ska göra.

Svar: Nej, tyvärr vet jag inte något om så kallad netikett beträffande dejting och begriper inte heller vad du menar med att du har skickat meddelanden mellan tre personer och dig själv, är det alltså i en dejtsituation?

Men jag förstår inte heller varför det skulle vara ett problem att skriva som det är "tack för den här tiden, jag gillar inte ditt svärande och annat som du skriver så jag avslutar vår kontakt". Det måste vara snyggare än att bara upphöra med skrivandet utan förklaring. Tänk om du vore din tråkiga internetdejtare, skulle du inte då hellre vilja få reda på att kontakten avslutats än att kolla varje dag om det kommit något nytt meddelande?

Magdalena Ribbing