Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 08:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2012/04/16/frisorslut/

Fråga om hyfs och stil

Frisörslut?

Fråga: Jag har använt mig av samma frisör under många år. Genom åren har vi följt varandras viktiga steg i livet och alltid haft trevliga samtal under besöken. Tyvärr känner jag mig inte nöjd med frisyren och efter att ha försökt förklara vad jag menar i ett par år känner jag ett behov av förnyelse och skulle vilja ta en kontakt med en annan frisör. Det som fått mig att avstå är att jag inte vill såra min nuvarande frisör. Hur gör jag slut på ett snyggt sätt?

Svar: Det är svårt att "skiljas" från en frisör, en läkare, en tränare eller annan som kommit nära genom sitt yrke, men som man inte vill fortsätta hos.

Enklast är att du inte beställer någon ny tid hos din frisör. Då rinner ju kontakten ut i sanden. Skulle frisören ringa dig eller vid något möte fråga vart du tagit vägen så skulle du säga att du har bytt till en annan frisör för omväxlings skull.

Du har ju ingen skyldighet att fortsätta hos samma frisör, ni har inte något avtal om detta.

Har du en så god personlig kontakt med din frisör att du ändå vill "göra slut" på ett bra sätt, så kan du ringa eller mejla och säga-skriva ungefär "du har varit en jättebra frisör för mig under alla dessa år och jag har verkligen uppskattat dig, det vet du. Men nu har jag behov av förnyelse, och tänker därför pröva en annan frisör ett tag. Tack för den tid som varit, vi ses kanske!"

Magdalena Ribbing