Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 09:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2012/04/27/brollopskladsel-2/

Fråga om hyfs och stil

Bröllopsklädsel?

Fråga: Jag är bjuden på bröllop på lördag och klädseln är kavaj. Min fråga är om det är tillåtet att ha en klänning som slutar precis mitt på knäet framtill och sträcker sig till mitten av vaden baktill? Eller bör klänningen vara längre? Klänningen är ljust beige och då undrar jag om vita klackskor och vit väska går att ha till? Eller ska jag helt enkelt ut och köpa nytt?

Svar: Till klädkod Kavaj är det korrekt med knäkort eller vadlång klänning, absolut inte hellång, så den du beskriver passar utmärkt. Om det är ljus beige färg behöver kanske en tillsats av stark tydlig färg i schal eller bolero eller liknande för att inte kunna misstas för vitt, som är brudens ensamrätt. Mörkare beige är okej.

Vita skor och väska kan du ha om du tycker det är snyggt, “förbudet” mot vitt gäller bara själva klänningen som inte ska kunna likna brudens vita. Annars kan beige i skor och väska förmodligen passa.

Magdalena Ribbing