Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 14:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2012/04/30/flervardspresent/

Fråga om hyfs och stil

Flervärdspresent?

Fråga: Jo, jag fyller 40 och kommer att ha en födelsedagsfest tillsammans med två andra väninnor som också fyller 40. Vi kommer att bjuda både gemensamma och egna vänner. Nu undrar jag vad Magdalena tycker gällande presenterna? Naturligtvis skall ju de gäster som bara känner en av oss inte behöva ta med någon present till de övriga två.

Skall vi skriva något om detta på inbjudan, och i sådana fall, finns det någon bra formulering?

Svar: Presenter på ett födelsedagskalas är så pass självklara att det inte behöver verkar girigt med en formulering om dem på inbjudningskortet. Skriv ungefär så här:  "Bästa presenten till oss är våra gästers närvaro på vår fest - och vill någon ge något därutöver så räcker det mer än väl med något till den av oss som du/ni känner".

Magdalena Ribbing