Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 07:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2012/06/04/brollopspresentnej/

Fråga om hyfs och stil

Bröllopspresentnej?

Rätta artikel

Fråga: Vi är bjudna till ett bröllop där presenter undanbedes och en kuvertavgift på 250 kr/pers tas ut i stället. Ska vi som bjudna då iallafall köpa present (jag själv tycker inte det)? Ska vi skicka ett postogram till brudparet fast vi är med på bröllopet? Hur ska vi göra för att det ska bli rätt?

Svar: Nej, ta inte med en present - det kommer säkert många att göra trots att det undanbetts. Men enligt min uppfattning visar man respekt för inbjudarens önskemål om "inga presenter" och avstår då från att ge sådana, även om man själv tycker att det känns dumt att komma tomhänt.

Postogram skickas endast av de som inte är närvarande vid festen, i synnerhet av de som bjudits men haft förhinder.

Magdalena Ribbing