Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fråga om hyfs och stil

Byxficksstil?

Fråga: Vid offentligt uppträdande har några personer ofta ena eller bägge händerna i byxfickan – i stort sett hela tiden. Jag har en känsla att när man har händerna i byxfickorna så ser det ut att man (omedvetet?) inte respektera lyssnaren vid framträdandet.
Vilka är normala regler eller bästa stilen?

Svar: Du har helt rätt. Alltför många män syns i offentlighetens ljus stående med en hand i byx- eller kavajfickan. Inte så få hälsar genom att ta i hand men inte lyfta vänsterhanden ur fickan. Det ser nonchalant ut, och ger ett oartigt intryck. Förr kallades det dåligt beteende.

Magdalena Ribbing