Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 20:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2012/06/11/byxficksstil/

Fråga om hyfs och stil

Byxficksstil?

Rätta artikel

Fråga: Vid offentligt uppträdande har några personer ofta ena eller bägge händerna i byxfickan – i stort sett hela tiden. Jag har en känsla att när man har händerna i byxfickorna så ser det ut att man (omedvetet?) inte respektera lyssnaren vid framträdandet. Vilka är normala regler eller bästa stilen?

Svar: Du har helt rätt. Alltför många män syns i offentlighetens ljus stående med en hand i byx- eller kavajfickan. Inte så få hälsar genom att ta i hand men inte lyfta vänsterhanden ur fickan. Det ser nonchalant ut, och ger ett oartigt intryck. Förr kallades det dåligt beteende.

Magdalena Ribbing