Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2012/12/12/slutgavor/

Fråga om hyfs och stil

Slutgåvor?

Rätta artikel

Fråga: Jag ska snart lämna en arbetsplats där jag varit i snart 10 månader. Jag har haft ett par närmare chefer över mig samt 5-6 personer på min "nivå". Min relation till de flesta är främst professionell, men ett par kollegor har jag blivit något närmare vän med. Nu undrar jag om jag som lämnar arbetsplatsen förväntas ge några presenter till mina arbetskamrater. Jag känner mig tveksam till att jag skulle förväntas ge några presenter - särskilt cheferna.

Svar: Nej nej, du som ger dig iväg behöver inte ge någon present, det är snarare du som ska få något som ett slags tack!

Så inga presenter, framförallt inte till cheferna. Men har du en arbetskamrat som du kommit att bli vän med är en present mer befogad, men verkligen ingenting som normalt förväntas.

Magdalena Ribbing