Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fråga om hyfs och stil

Doppresent?

Fråga: Jag brukar kunna fråga mina föräldrar om det mesta inom vett och etikett området, de har bra koll men något de faktiskt inte kunde hjälpa mig med är om man som förälder brukar ge sitt barn en doppresent eller är det bara gudföräldrar och övriga dopgäster som ger detta?

Svar: Doppresent behöver föräldrarna inte ge sitt barn, om det inte finns en tradition i familjen att en dotter får ett litet smycke (det har funnits en ganska vanlig sådan i form av en liten fyrklöver av guld med barnets namn graverat, men den har jag inte sett på länge!) och en son kunde få en liten silverbägare eller ett par manschettknappar (inte heller det tror jag är vanligt idag).

Man ger förstås sitt barn precis vad man vill, men som sagt, det finns inte någon etablerad tradition att föräldrarna ger en dopgåva till sitt barn.

Magdalena Ribbing