Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 04:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2013/12/17/jogginghej/

Fråga om hyfs och stil

Jogginghej?

Fråga: Ställde frågan "Ni som springer, är det typ kutym att man hälsar på andra som springer, om man möter varandra i spåren?”

Blev helt "vem fan är du, sluta stör mig när jag svettas???" på insidan men hälsade så klart tillbaka. Frågan är typ om jag måste vänja mig vid det här eller om det var han som var märklig?

Så, finns det någon oskriven regel att man ska hälsa på varandra om man möts i spåret, som att hundägare alltid hälsar på varandra?

Hoppas på ett klokt svar.

Svar: Om jag förstår din fråga rätt har du mött en annan joggare som har sagt hej till dig när ni passerade varandra, och du har blivit irriterad på detta. Nu undrar du om det är något du måste stå ut med. I så fall: att säga ett enkelt "hej" när man möter eller passerar någon så pass nära som i ett joggingspår är lika normalt hövligt som att säga "hej" när man möter någon i en dörr, en trappa eller var det nu är där man kommer ganska tätt inpå den andra.

Så säg "hej" när du möter någon - och svara "hej" om någon annan hälsar på dig. Ingetdera är det minsta konstigt.

Magdalena Ribbing