Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-26 11:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2014/06/02/ohalsande-2/

Etikettfrågan

Ohälsande?

Fråga: Har en kolonistuga, sedan nio år, som jag bor i på sommaren. En av de närmaste grannarna hälsar inte när han går förbi. Eftersom vi bor så nära känns det konstigt att aldrig få en hälsning tillbaka. Han vänder i stället bort huvudet. Jag säger hej varje gång vi möts, men får aldrig någon reaktion. Ska jag nu också sluta hälsa och bara ignorera honom? Jag tycker det känns väldigt konstigt.

Svar: Situationen är inte ovanlig men fasligt trist.

Du ska absolut inte sluta säga hej - varför skulle denne ohälsande man bestämma hur hövlig du ska vara? Det skulle ju bli effekten av att du upphörde att hälsa på grund av hans icke-hälsande. Så du fortsätter att uppföra dig som en normal hövlig människa och säger ditt artiga hej till din granne.

Vill han fortsätta att bete sig bortkommet och ohövligt är det hans sak.

Magdalena Ribbing