Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 17:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2015/04/01/10333/

Fråga om hyfs och stil

Uteslutande?

Fråga: Jag jobbar på ett företag med ett större antal anställda, där jag tidigare trivts väldigt bra med mina arbetskamrater. Vi har också varit ett gäng på min avdelning som valt att umgås privat då och då genom att exempelvis gå på bio eller på after work på fredagarna. De senaste två månaderna har kollegorna dock helt slutat bjuda med mig på dessa trevligheter. Jag hör dem ofta diskutera nästa biobesök eller after work på fikarasterna eller högt i kontorslandskapet där jag arbetar, men jag får inte längre frågan om jag vill följa med och jag verkar ha försvunnit i mail-listan... när jag någon gång frågat, får jag svaret att exempelvis biobesöket varit spontant och att jag därför inte fått frågan, trots att jag på rasterna hört dem planera besöket i flera dagar.

Jag upplever mig själv vara en ganska vänlig kollega och har mig veterligen inte stött mig med någon, så orsaken till beteendet är tämligen obegripligt. Jag har inte heller några hygienproblem eller liknande.

Hur beter man sig på ett moget och lämpligt sätt i en sådan här situation?

Svar: Usch så tråkigt!

Något bör ha inträffat, och det är bara du som kan ta reda på vad. Är det någon i detta gäng som du har en bra kontakt med, någon som du litar på, så föreslår jag att du frågar den personen rent ut vad det är som gör att du nu exkluderas. Det kan ju vara så enkelt som att mejllistan är fel. Eller att det har kommit någon ny självrådig kollega i gänget som styr upp era möten efter eget tycke - sådant är inte helt ovanligt.

Men jag tycker som sagt att du ska fråga någon som du har förtroende för av vilken orsak du inte ”får” vara med längre. Inte aggressivt eller självömkande utan mer förvånat: "vad hände som gjorde att jag inte är med längre?"

Kommer en förklaring får du ta ställning till den. Fortsätter gänget att utesluta dig, utan för dig begriplig orsak och utan att meddela dig vad i så fall uteslutandet beror på, ska du nog vara tacksam över att slippa umgås privat med så hjärtlösa, otrevliga människor.

Hoppas det löser sig. Detta slags händelser får jag frågor om emellanåt och blir alltid lika bekymrad över att vänner/arbetskamrater inte förstår vad de gör. Skulle detta inträffa på arbetsplatsen vore ett sådant exkluderande att anse som mobbning och olagligt.

Till detta vill jag framhålla att på en arbetsplats ska alla inse att de roligheter av efter-jobbetkaraktär som man diskuterar där blir allmän egendom (om inte diskuterande sker i stor hemlighet vilket också är dumt). Taktlöst och ouppfostrat kallas sådant. Man pratar helt enkelt inte om fest, bio- krogbesök osv som man ska göra med ett urval kolleger så att de likaledes kolleger som inte är medräknade hör detta och uppfattar att de inte duger i sällskapet.

Magdalena Ribbing