Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-05 19:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2015/06/10/10788/

Fråga om hyfs och stil

Chefsfasoner?

Fråga: Min närmsta chef har för vana att korrigera vissa, gärna yngre, medarbetare inför resten av gruppen. Hon tycker även om att uppfostra och berätta vad som är rätt. Hennes ord gäller alltid och hon tycker om när andra sitter och lyssnar på hennes monologer. Andras förslag förkastas gärna, även om hon sedan använder dem som sina egna inför sina överordnade. Vad anser Magdalena om det här beteendet? Finns det eventuellt några etikettsregler som gäller? Jag har för mig att Magdalaena har skrivit en bok om etikett på jobbet.

Svar: Jo, det finns en bok av mig, Etikett på jobbet, utgiven av Natur & Kultur. Men några fastställa ”regler” om hur chefer ska uppföra sig visavi sina medarbetare finns inte, bara förnuft, förståelse och ett mått av extra hänsyn. Ur alla synvinklar sett är det givetvis totalt åt skogen att kritisera en medarbetare inför andra. En bra chef ger beröm inför andra och kritik i enrum.

Försök med att vänligt avbryta chefen när hon sätter igång att uppfostra lika med kritisera, genom att hövligt säga ”du kan väl ta det där med X (den som kritiseras) i enrum, det känns inte okej för oss att höra på.” Det kostar på för den som ska säga det men kan ge önskad effekt. Att chefen utnyttjar andras förslag är svårt att rätta till men ni som utsätts för det kan samlas och visa chefen att förslagen kommer från er. Uppmana henne att ge er rättvis credit för dem.

Låter som en besvärlig chef, för den delen. Synd om er. Men om alla som jobbar för chefen är på samma sida kan ni säkert få henne att tänka efter lite mer, bara hon meddelas vänligt vilka fel ni andra är eniga om att hon gör. Tänk om hon inte har förstått vad hon gör?

Magdalena Ribbing