Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 23:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2016/05/05/13392/

Fråga om hyfs och stil

Matlådslukt?

Rätta artikel

Fråga: Nu är det såhär att jag har ett problem. Jag träffar en tjej som är ganska bra. Men hon har tyvärr en brist och jag vet inte vad jag ska ta mig till. När vi ätit tacos och det blir mat över, då tar hon med denna till sitt jobb dagen efter och värmer i micron. Jag minns vad som påpekats här om detta. Med all den respekt jag har för Magdalena som folkvettsexpert vänder jag mig nu hit för råd. Vad ska jag ta mig till?

Svar: Något gör att jag betvivlar din frågas äkthet. Men den skulle kunna ha viss verklighetsbakgrund och därför får du ett svar. Det är inte ditt problem utan din flickväns, försåvitt inte du och hon har samma arbetsplats och du där blir störd av tacolukten; i så fall kan du förklara det för henne.

Har ni inte samma arbetsplats behöver du inte bekymra dig. Det jag har skrivit och sagt åtskilliga gånger är att man ska undvika lunchmat som sprider stark doft om man saknar lunchrum och äter sin medförda eller inköpta mat tätt intill andras arbetsplatser. Då kan matlukt bli besvärlig och då kan arbetskamraterna vänligt meddela detta för omgående bättring.

Finns en lokal på arbetsplatsen för lunch, middag, kaffe kan man mycket väl inta även tacorester där.

Magdalena Ribbing