Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-29 21:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2016/07/28/14188/

Etikettfrågan

Passningspresent?

Fråga: Inför en sjukhusvistelse erbjöd sig goda vänner ta hand om min lilla hund, fäller ej, väluppfostrad, kan lämnas ensam, kan vara med i alla tillåtna sammanhang, uppför sig!)

Vi trodde nog det skulle bli ett par dygn men det blev drygt två veckor, dels för att jag inte mådde bra men också för att de tycker hunden är så underbar. De har planer på att skaffa hund och tycker detta var bra tillfälle att testa.

Frågan är hur ersätter/tackar jag? De har det mycket bra ställt och det känns fel att fråga om ersättning, jag har sagt de ska spara kvitton för utlägg för hunden. Räcker det jag ger en gåva?
Tänkte mig en korg med vin och delikatesser, passar väl? Men för hur mycket? Vill inte verka snål men ej heller överdriva. 500 totalt?

Svar: En korg med delikatesser kan vara aningen vanskligt att ge, om du inte vet säkert vad mottagaren gillar. Men du kan ge ett vackert kort med en inbjudan till exempelvis en utomhuskonsert eller parkteater. Om den är billig eller gratis kan det kanske passa att du bjuder på efterföljande supé för er tre hemma hos dig? Då hamnar du på den summa du tänker dig. Utan förvägsbestämt datum förstås, rätt tillfälle måste ni komma överens om.

Magdalena Ribbing