Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-17 17:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2016/08/09/14347/

Fråga om hyfs och stil

Poolnudist?

Fråga: Min partners föräldrar har en pool. När jag är på besök hos dem brukar de, helt obrytt, bada utan badkläder på sig. Som gäst tycker jag att denna nakenhet är mycket besvärande, och önskar att de åtminstone kunde fråga mig om jag tycker att det är okej. Samtidigt är det deras pool, och jag är bara en gäst.

Är detta ett korrekt beteende av min partners föräldrar? Vad finns det för normer kring detta?

Svar: Om situationen vore den motsatta, att du som gäst absolut ville bada naken i dina svärföräldrars pool, så skulle du inte göra det, inte ens fråga om det vore okej, utan du skulle invänta värdpersonernas möjliga erbjudande till dig om de anade ditt nudistbehov ”om du vill bada naken, varsågod.”

Ens gäster får finna sig i att man badar naken i sin egen pool även om det varken är vidare hövligt eller särskilt elegant - så outhärdligt hemskt kan det knappast vara att vid sådana tillfällen trä på sig badbyxor/baddräkt. Men har man en exhibitionisk läggning och vill visa sig naken för andra icke nakna så har man den rätten i sin egen pool.

Du som gäst kan inte höja det minsta på dina ögonbryn eller hosta förnärmat, men du har absolut rätt att vända dig om eller företa något ärende åt andra hållet för att slippa åse denna poolverksamhet.

Magdalena Ribbing