Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 14:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2017/05/22/inbjudningshinder/

Etikettfrågan

Inbjudningshinder?

Fråga: Jag undrar om man ska skicka inbjudan till de som man vet inte kan komma?

Till exempel till enklare mottagning/öppet hus vid födelsedagar, student, konfirmation, alltså till de man vill bjuda, men vet att de bor långt bort exempelvis Danmark eller studerar tillfälligt i USA eller är sjuka, men är nära släkt och vänner?

Svar: Ja, det är rätt att skicka inbjudan även om man förstår att det finns hinder för närvaro. Det är gästen som ska bestämma om vederbörande vill gå på festen eller inte, det kan ju tänkas att det kan fungera att närvara trots allt.

Vill du göra det tydligt för gästen att du inser problemet kan du skriva en rad på inbjudan ungefär ”vet att du antagligen har förhinder men finns en möjlighet för dig blir vi så glada” eller något sådant.

Magdalena Ribbing