Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-27 10:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/europabloggen/2009/04/30/piratrisk-i-bryssel-3033/

Europabloggen

Piratrisk i Bryssel

En första späd opinionsplanta — så måste dagens Synovate-mätning av opinionen inför EU-valet betecknas. Få vet om valet, få tänker rösta. Men i detta krympta urval får Piratpartiet ett sådant stöd att det skulle komma in i EU-parlamentet. Förra valets uppstickare, Junilistan, ser däremot ut att hamna utanför.
Moderater och Socialdemokrater är lika stora med drygt 29 procent vardera.
Mätningen speglar läget just nu: domen i Pirate Bay-målet har mobiliserat nätaktivister och moderaterna har denna vinter varit på väg mot förstaplatsen på den svenska partitoppen. Utgången den 7 juni hänger på hur många av de ännu ovetande och obestämda som väcks och bestämmer sig.