Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 17:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/europabloggen/2009/05/23/hardstajlat-3454/

EUROPABLOGGEN

Hårdstajlat

På Socialdemokraternas valaffischer ler två av politikens mesta kändisar, Mona Sahlin och Marita Ulvskog, mot oss. Det är bara det att kvinnorna är photoshoppade och hårdstajlade näst intill oigenkännlighetens gräns. Marita Ulvskog säger till Aftonbladet att hon fick kämpa för att få ha kläder som hon kunde acceptera, att hon tilldelades skor med skyhöga klackar och att hon hårdsminkades på ett sätt som gjorde att hon inte riktigt kände igen sig själv. ”Stajlingen var förutbestämd och jag ifrågasatte inte.”
En kampanj där en 57-årig stridbar och välkänd fullblodspolitiker som Marita Ulvskog framställs som en botoxförgiftad Barbiedocka – vad vill Socialdemokraterna kommunicera med det? Att en röst på Socialdemokraterna är en röst för fri plastikkirurgi för EU:s alla medborgare?