Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 17:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/festivalbloggen/2009/06/04/skagg-sydstatsrock-3674/

Festivalbloggen

skägg & sydstatsrock

Vissa söker uppmärksamhet mer än andra. Under några timmar på eftermiddagen var min toppnotering den rullstolsbundne man som åkte runt med en uppblåsbar Barbara virad runt sin hals. Men så står man och kollar The Outlaws och två man kommer förbi som en sorts uppvärmning för ZZ Top. Svarta kavajer, svarta hattar, unisona lösskägg av ZZ Top-längd. Så fort någon vill föreviga dem med sin mobilkamera gör en av dem en ZZ Top-gest, dessutom. Lyckligt leende.

The Outlaws är för övrigt ännu ett exempel på den vurm för amerikansk sydstatsrock som Sweden Rock Festival är tämligen ensam om i Sverige. Som följs av just ZZ Top senare i kväll och Blackfoot på lördag. Dessvärre är tre av fem ur originalbandet döda, men den sexmannauppställning som nu begick bandets debutspelning i Sverige har inte mycket att be om ursäkt för, klockrent positionerade mitt emellan Pocos lätta countryrock-med-stämsång och Lynyrd Skynyrds gitarrtryck. Hade inte danska Volbeat spelat samtidigt kunde fler ha fått märka det.