Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 09:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/festivalbloggen/2009/06/06/allsang-med-sabaton-3709/

FESTIVALBLOGGEN

Allsång med Sabaton

Det är inte bara Sweden Rock Festivals arrangörer som tar nationaldagsfirandet på allvar. Publiken strömmar till i oanad mängd. Naturligtvis är det inte festivalens största publik, men garanterat den största på Zeppelinscenen. Och vad fick de? Jo, hårdrockbandet Sabaton som spelade upp nationalsången till allsång - och sen klämde in en egen låt på det. Trots att de egentligen inte fick, sa de. En grandios uppslutning för ett inte fullt lika grandiost program.

Annars startade också Sweden Rocks sista dag med några rejäla fördettingar. Tim "Ripper" Owens värvades som sångare i Judas Priest efter att ha sjungit i ett Judas Priest-coverband. Att döma av hans egen musik kunde han när som helst hoppa in i ett Dio-coverband dessutom. Rösten är mäktig, inte tu tal om det, även om den egna personligheten kunde vara tydligare. Dessutom har han självdistans, som när han introducerar en låt med att säga: "Ni kan gärna låtsas att ni sjunger med till den här, det gör den bättre."

Och även Tank visar sig finnas igen, ett halvt bortglömt band från samma brittiska 80-tal som Saxon. Som efter att ha utlovat en kärlekssång kom med öppningsraden "Love is like dragging your balls across barbed wire".