Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 22:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/festivalbloggen/2009/07/10/afternoon-delight-4223/

Festivalbloggen

Afternoon delight

Fin liten eftermiddag. Kanske inte soligt hela tiden, men i stort sett uppehåll och det har man inte varit så bortskämd med det senaste dygnet. Lite Dungen på det så blev man ju helt go'. Bra drömsk småflummig spelning vid en perfekt tidpunkt. Perfekt jam-pop att samla nya krafter till.

Krunegård var bitvis helt fantastisk. Det var en lite typisk "inför-andra-plattan"-spelning med en hel del nytt material som av förklarliga skäl inte riktigt fick fart på publiken. Men allt från första plattan var direkt lysande. Kanske framför allt den elektriska urladdningen i "Samma nätter väntar alla". Kanske det mäktigaste framträdande av en enskild låt jag har sett på scen i år.

Snart: Madness. Som i stället för att långsamt tyna bort som Englands svar på Blues Brothers i år har slagit till och gjort ett alldeles fantastiskt album.