Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-23 16:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/filmbloggen/2010/02/08/demon-barber-6123/

Filmbloggen

Demon Barber

Apropå "An education" som gick upp på bio förra veckan... Missa inte det här engelska boksnacket med journalisten Lynn Barber. Hon är brittisk medias grand old lady, en mästerlig intervjuare som punkterat åtskilliga uppblåsta kändisar med sina sylvassa frågor. Filmen bygger på hennes memoarer, det vill säga första delen som berättar om hur hon som sextonårig skolflicka inledde en relation med en mycket äldre man. Han visade henne världen, men visade sig så småningom vara en riktig skojare. En erfarenhet som hon dock har haft mycket användning för i arbete.