Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 07:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/filmbloggen/2010/09/30/recycling-till-dods-8183/

Filmbloggen

Recycling till döds

Just nu spelar Kjell Sundvall in "Jägarna 2" uppe i de norrbottniska skogarna.  Samtidigt lägger Colin Nutley sista handen vid "Änglagård 3- tredje gången gillt" (säkert?).  Dessutom laddar Lasse Åberg som bäst för "The Stig Helmer Story" där vi ska få veta allt, allt, allt om hur det kom sig att den svenske ärkenörden Stig Helmer i sin sköna ungdom på 50 -och 60-talet fick smak för sällskapsresor . Plats för enormt mycket nostalgiska prylar ur det Åbergska rekvisitaförrådet. Och som vi har väntat på den INFORMATIONEN!

  Att bästsäljarismen inom litteraturen fått en rejält fotfäste i svensk film är redan självklart. Varenda producent med lust att tjäna pengar (och vem kan klandra dem?) dammsuger förlagen efter böcker som sålt och kan sälja igen (filmer alltså). Frågan är dock om uppföljarismen är så mycket bättre?