Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 02:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/fotbollsbloggen/2011/10/20/en-seger-vard-mer-an-tre-poang/

Fotbollsbloggen

En seger värd mer än tre poäng

Rätta artikel

FOTO: Kerstin Joensson/AP

Ibland är en seger värd mer än tre poäng. När Manchester City möter Manchester United på söndag ligger mycket mer än bara tre pinnar i potten.

Med åtta Premier league-omgångar avklarade leder City ligan på 22 poäng. United skuggar på 20.

En City-seger innebär att Roberto Mancinis mannar gör ett litet ryck i tabellen medan en United-vinst alltså betyder att Sir Alexs gäng tar över serieledningen.

Med mindre än en fjärdedel av ligan spelad är det inte poängen i sig som är det mest intressanta med den här matchen – utan snarare att den kan ge oss en fingervisning om var ligatiteln hamnar i vår.

City har levt i Manchester Uniteds skugga i årtionden. Efter en fantastisk säsongsinledning är självförtroendet på topp och klubben vågar drömma om guld. En förlust mot United på söndag skulle inte förstöra Citys chanser, men självförtroendet skulle definitivt få sig en törn.

Jag blir därför inte förvånad om Roberto Mancini mönstrar en mycket defensiv startelva mot United. Allt för att inte förlora mot ”storebror”. Citys offensiva spelmodellen (med Dzeko, Agüero, Silva och Nasri på planen samtidigt) har varit en succé i Premier league så här långt – mot kvalificerat motstånd i Champions league har den dock bjudit motståndarna på alldeles för stora ytor.

Sir Alex Fergusons laguttagning mot Liverpool förra helgen fick många att höja på ögonbrynen. Mot Manchester City kommer knappast Rooney, Nani och Hernandez att börja på bänken. Jag räknar med att Ferguson går för tre poäng på hemmaplan.

Hur går det då?

Jag säger 1-1. City brukar vara duktiga på att spela oavgjort när de har bestämt sig för det.