Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 02:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/fotbollsbloggen/2011/10/23/vilken-helg-mario/

Fotbollsbloggen

Vilken helg, Mario

Rätta artikel

FOTO: Andrew Yates/AFP

Fotbollsvärlden skulle vara betydligt tråkigare utan Mario Balotelli. Den skandalomsusade italienaren har varit på allas läppar den här helgen.

Underhållningen började natten mot lördagen. Det var då Mario Balotelli roade sig med att avfyra fyrverkeripjäser från sitt badrumsfönster. Någonting gick snett (i den redan sneda situationen) och huset började brinna.

Det är ingen vild gissning att Roberto Mancini blev mer än lovligt förbannad när han fick höra talas om händelsen. Tränaren hade ju hyllat Balotelli tidigare under veckan och till och med påpekat hur mycket anfallaren hade mognat den senaste tiden.

Med tanke på att fyrverkeriskjutning i badrummet och moget beteende inte direkt går hand i hand blev åtminstone jag förvånad när Balotelli fick en plats i startelvan borta mot United på söndagen.

Upplagt för fiasko, trodde jag.

Helt fel.

Balotelli överraskade – precis som vanligt.

Italienaren var glödhet och gjorde två mål. Dessutom passade han på att fira på ett mästerligt sätt.

Roberto Mancini förtjänar mängder med beröm för sitt arbete i City. Förra säsongen finslipade han Citys defensiv och gjorde den till hela Premier leagues bästa. I år har han låtit de offensiva spelarna få större utrymme – vilket syns på lagets imponerande målskillnad.

I och med derbysegern får Manchester City ta över favoritskapet i Premier league. Hur säsongen slutar har vi förstås ingen aning om, men så länge Mario Balotelli finns med på ett hörn vet vi i alla fall att det kommer att bjudas på underhållning.