Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotbollsbloggen

Dyster söndag i Storbritannien

Det blev en mörk fotbollssöndag på de brittiska öarna. Nyheten om Gary Speeds självmord slog ner som en blixt från klar himmel.

Ingen tycks förstå någonting.

På lördagen deltog Gary Speed som vanligt i ett fotbollsprogram på BBC och enligt vännerna mådde han till synes bra.

Överallt berättar nu gamla lagkompisar om hur fantastisk Gary var.

– Gary Speed var en av de finaste människorna inom fotbollen, säger Ryan Giggs till The Telegraph.

– Världen har förlorat en fantastisk människa, twittrar Robbie Savage.

På arenorna runt om i Storbritannien hedrades Gary Speed med en tyst minut. Hans död kommer nog att förbli ett mysterium.

***

Newcastle hade en stor portion flyt borta mot Manchester United på lördagen. United träffade stolpen, fick ett mål bortdömt för offside och skapade fruktansvärt mycket målchanser i slutminuterna. Newcastle kvitterade å sin sida till 1-1 på en mycket tveksam straff.

En hel del tur alltså. Men framför allt visade Alan Pardews gäng en fantastisk inställning. Newcastle ligger just nu på en välförtjänt fjärdeplats och är utan tvekan en av Premier league-höstens mest positiva överraskningar.

Den mest negativa är utan tvekan Sebastian Larssons Sunderland. Klubben värvade en rad intressanta spelare under sommaren men har bara mäktat med två segrar på de inledande 13 matcherna. Bedrövligt. På lördagen blev det 1-2 hemma mot bottenlaget Wigan.

Om Sunderlands form är usel är Tottenhams den motsatta. Efter två inledande förluster (mot United och City) har Spurs tagit poäng i tio raka matchar. Sommarvärvningarna Scott Parker och Emmanuel Adebayor framstår allt mer som pusselbitarna som tidigare har saknats i Harry Redknapps lagbygge. Parker är – precis som i fjol – en av ligans bästa defensiva mittfältare och Adebayor är till skillnad från sin föregångare Peter Crouch en pålitlig målskytt.

Topplagen får se upp. Tottenham kommer att bli livsfarliga den här säsongen.