Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-13 08:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/fotbollsbloggen/2012/03/11/rakna-aldrig-ut-united/

FOTBOLLSBLOGGEN

Räkna aldrig ut United

Manchester United förlorade Europa league-matchen mot Athletic Bilbao och genast började det snackas om att Sir Alex Fergusons lagbygge skulle vara slut.

Det brukar bli så när United förlorar.

När engelsmännen åkte ur Champions league mot Basel i höstas sågades klubben vid fotknölarna i medierna. Manchester United underpresterade visserligen rejält i gruppspelet men jag tyckte ändå att kritiken mot dem var överdriven. På många experter lät det som om United i och med Champions league-uttåget plötsligt hade förvandlats till ett uselt fotbollslag.

”Minnet verkar vara väldigt kort hos vissa. Kritiken Manchester United tvingas utstå nu påminner väldigt mycket om den kritik som riktades mot klubben förra hösten (2010)”, skrev jag efter Baselmatchen.

Fortsättningen lät så här:

”Medan Chelsea och Arsenal spelade bländande fotboll gnetade United till sig fula 1-0-segrar. (…) Det slutade med ännu en Premier league-seger och ännu en Champions leauge-final för Sir Alex Fergusons mannar.”

Jag ville poängtera att Manchester United brukar vara bra på att studsa tillbaka från nederlag och ännu bättre på att hitta storformen när det börjar dra ihop sig till guldstrid framåt vårkanten.

Så också den här gången.

Samtidigt som Manchester City föll med 0–1 borta mot Swansea på söndagen slog Manchester United West Bromwich med 2–0 och tog över serieledningen. Bra jobbat för ett lag som beskrevs som värdelöst i samband med Europa leauge-förlusten ett par dagar tidigare.

Manchester United är kanske inte fullt lika starkt som för ett par säsonger sedan. Men om man ser till nuvarande spelartrupp går laget en betydligt enklare – och förmodligen även ljusare – framtid till mötes än exempelvis Chelsea och Arsenal.

Manchester Uniteds trupp kryllar av unga spännande spelare (Phil Jones, Danny Welbeck, David de Gea, Chris Smalling, Tom Cleverly, med flera) som redan nu håller hög Premier league-klass. Om en eller kanske två offensiva spelare hämtas in under sommarens transferfönster finns knappast något att klaga på.