Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-13 11:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/fotbollsbloggen/2012/03/16/nytt-champions-league-farsak/

FOTBOLLSBLOGGEN

Nytt Champions league-försök

Med tanke på hur illa det gick senast kanske jag borde låta bli att tippa kvartsfinalerna i Champions league. Förra gången var det åttondelsfinalerna som skulle tippas och jag hade lika många fel som rätt. Jag gissade visserligen att Barcelona, Real Madrid, Bayern München och Chelsea skulle ta sig vidare, men trodde även på Lyon, Zenit, Arsenal och Inter. Fyra rätt av åtta möjliga alltså. Vi får se om det går bättre den här gången.

Apoel-Real Madrid

David mot Goliat. Såg ni Champions league-lottningen? Visst var det kul när Zinedine Zidane, numera sportchef i Real Madrid, låtsades se besvärad ut när hans spanska gigant lottades mot lilla Apoel. Egentligen ville nog fransmannen brista ut i ett ljudligt gapskratt.

Apoel har överträffat alla förväntningar och gjort en bragdartad insats i turneringen så här långt. Men nu är det roliga slut för cyprioterna (som egentligen inte alls är cyprioter utan brassar och portugiser).

Tips: Real Madrid vidare (annars äter jag upp min hatt).

Marseille-Bayern München

Marseille tog sig vidare från gruppspelet med ett sista minuten-avgörande mot Dortmund. Historien upprepade sig sedan i kvartsfinalen mot Inter. Tur? Nej, snarare tyder det på stark lagmoral och kvalitet.

På tal om stark lagmoral. Bayern München brukar knappast vara klubben man förknippar med en harmonisk spelartrupp där moralen är stark och alla offrar sig för alla. Men är det något tyskarna kan så är det att ta sig samman och spela bra när det gäller som mest. Ett rejält ifrågasatt Bayern kravlade sig upp ur formsvackan och vaknade till liv igen förra helgen. Och som man gjorde det! 7–1 mot Hoffenheim i ligan följdes upp med 7–0 mot Basel i Champions league.

Tyskarna kommer att göra allt som står i deras makt för att få spela Champions league-finalen hemma på Allianz Arena.

Tips: Bayern München vidare.

Benfica-Chelsea

Undrar vad André Villas-Boas tänker just nu. Sedan portugisen fick sparken från Chelsea har Londonklubben radat upp segrar. Dessutom är det det gamla gänget som levererar – spelarna som Villas-Boas gjorde sitt bästa för att byta ut mot yngre förmågor.

Segern mot Napoli imponerar och ett rutinerat och supermotiverat Chelsea går inte att räkna ut.

Benfica har å andra sidan imponerat i turneringen. I gruppspelet glänste portugiserna mot Manchester United (det gör i och för sig nästan alla lag i Europaspelet nuförtiden) och i åttondelen slog man ut Zenit. Ingen promenad i parken det heller.

Tips: Benfica vidare. Nej förresten, Chelsea vidare. Eller...? En svårtippad kvartsfinal som kan gå hur som helst. Men eftersom jag måste gissa säger jag att Chelsea tar sig vidare. Fernando Torres avgör. Nej, vad säger jag?! Benfica går vidare. Det är mitt slutgiltiga tips.

Milan-Barcelona

Zlatan mot Pep. Van Bommel mot Iniesta. Messi mot Thiago Silva. Det här mötet har allt. Åtminstone på förhand. Vi får se hur kul det blir på planen.

När lagen möttes i gruppspelet i höstas lyckades Zlatans gäng få med sig en pinne från Camp Nou. Men om sanningen ska fram så var Milan utspelat under stora delar av matchen. Hemma i Milano förlorade sedan italienarna med 2–3.

Vad talar för Milan den här gången? Formen kanske. Milan i allmänhet och Zlatan i synnerhet har ju prickat in storformen efter nyår. I serie A har man passerat Juventus i ligatoppen och i Champions league är man vidare på Arsenals bekostnad. Samtidigt väcker kollapsen på Emirates flera frågetecken. Hur väl står sig egentligen Milan mot riktigt starkt motstånd?

I början av april får vi svaret. Kommer Zlatan Ibrahimovic att få sin revansch? Eller blir det Leo Messi som får sista garvet än en gång?

Tips: Barcelona vidare.