Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 02:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/fotbollsbloggen/2012/04/14/kenny-klarmar-sig-fast/

Fotbollsbloggen

Kenny klarmar sig fast

Andy Carroll nådde högst på Craig Bellamys frispark, skarvade in 2–1 mot Everton och skickade Liverpool till FA-cupfinal. I samma sekund räddade han ”Pools” säsong – och kanske tränaren Kenny Dalglish jobb.

”King Kenny” har bjudit på en hel del märkliga uttalanden den här våren. Ena stunden har han låtsats (?) vara blind och insinuerat att Sky Sports skulle ligga bakom den dåliga stämningen mellan Liverpool och Manchester United, andra stunden har han hävdat att Liverpool mår fantastiskt trots att klubben radat upp pinsamma förluster.

Han har – kort och gott – varit ute och cyklat mer än en gång.

Räddningen har varit cuperna. Medan ligaspelet hackat rejält har Liverpool imponerat desto mer i cupspelet. Ligacupen är redan säkrad och nu kan klubben se fram emot en FA-cupfinal på Wembley. Blir det seger även där kan supportrarna förmodligen bortse från den bedrövliga åttondeplatsen i ligan (som laget innehar just nu).

I torsdags kom beskedet att fotbollsdirektören Damien Comolli lämnar Liverpool. Comolli anslöt till klubben för ett och ett halvt år sedan och är den som har haft huvudansvar för Liverpools värvningar sedan dess. Det har – snällt uttryckt – gått sådär.

Om man inte vill vara lika snäll kan man citera Tom Lutz i The Guardian:

”Trots att han bar kloka glasögon lyckades inte Comolli se att fem bra matcher för Newcastle inte gör Andy Carroll värd 35 miljoner pund, att ett par lyckades inlägg för (Aston) Villa inte gör Stewart Downing till Steve Guppy, att Charlie Adam inte är Matt Le Tissier bara för att han är fet.”

Damien Comolli säger själv att han lämnar klubben på grund av ”familjeskäl”. Tyvärr är det ingen som tror honom. Comolli tvingades lämna klubben för att han gjort ett uselt arbete och för att Liverpool behövde en syndabock.

Med Comolli ur vägen och med FA-cupfinalen säkrad tyder allt på att Kenny Dalglish får fortsätta i klubben ett år till.