Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 08:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/fotbollsbloggen/2012/04/16/vilket-morker/

Fotbollsbloggen

Vilket mörker

Idiotiska supportrar, filmande spelare och horribla domarmisstag. Fotbollen visade inte direkt upp sig från sin bästa sida på söndagen.

Vem sade att engelsmän inte brukar filma? Ashley Young skulle platsa i vilken brittisk tv-produktion som helst. Eller kanske inte. Manchester United-mittfältarens skådespelarinsatser är ju under all kritik. Tyvärr går domarna på skådespelet gång på gång.

Manchester United hade förmodligen besegrat Aston Villa utan domarens hjälp, liksom man förmodligen skulle ha besegrat Queens Park Rangers förra helgen. Men det går inte att komma ifrån det faktum att domarna varit alldeles för givmilda mot Sir Alex Fergusons mannar de senaste omgångarna.

Ashley Youngs filmning gav en fingervisning om vart fotbollssöndagen var på väg.

Lite senare på söndagskvällen var det dags FA-cupsemifinal mellan Tottenham och Chelsea. Chelsea pangade in fem mål men det man minns efter matchen är inte det fina spelet utan (en liten grupp av) supportrarnas pinsamheter och bollen som aldrig var över mållinjen.

För 23 år sedan omkom 96 personer i Hillsboroughkatastrofen. I dag, på årsdagen, hedrades som vanligt dödsoffren med en tyst minut på de engelska arenorna. Fast helt tyst var det inte – en liten klick Chelseasupportrar skämde ut sig genom att bua på Wembleys läktare.

Själva matchen då? Chelsea imponerade förstås med sina fem mål. Eller snarare fyra. Hur domaren Martin Atkinson kunde döma mål här är förstås inget annat än ett mysterium. Daily Mirrors fotbollsskribent Martin Lipton satte ord på det alla tänkte (på twitter): ”Så en domare som inte kunde se Balotellis stämpling på Song kunde se att den där bollen var över mållinjen?”.

Hörde jag någon säga målkamera?

Nej, fotbollen visade sannerligen inte upp sig från sin bästa sida den här söndagen. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Redan på tisdag är det ju dags för Champions league-semifinal.