Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 17:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/fotbollsbloggen/2012/04/23/arets-lag-enligt-spelarna/

Fotbollsbloggen

Årets lag enligt spelarna

Foto: Sang Tang/AP

Och på den tredje dagen återuppstod han.

Efter att ha legat nerbäddad med feber på både fredagen och lördagen var jag någotsånär tillbaka i matchen igen i söndags.

Har ni tittat på fotboll med feber någon gång? Det blir inte riktigt samma sak. Om sanningen ska fram somnade jag halvvägs in i Arsenal-Chelsea, men det verkar å andra sidan en hel del fullt friska och feberfria fotbollsnördar också ha gjort.

El Clasico tvingade jag mig dock igenom. Men så mycket har redan skrivits om den matchen att mer knappast behöver skrivas.

På söndagen mådde jag som sagt bättre. Men när Steven Pienaar rullade in 4–4-kvitteringen mot Manchester United trodde jag nästan att febern – med medföljande hallucinationer – kommit tillbaka.

United gör verkligen sitt yttersta för att väcka liv i toppstriden. För ett par veckor sedan såg titeln ut att vara säkrad, nu är plötsligt Manchester City en ynka derbyseger från serieledning. Nästa måndag smäller det: City mot United på Etihad Stadium. Barcelona och Real Madrid får ursäkta, Manchesterderbyt kan bli årets match.

För den neutrala åskådaren var förstås Manchester Uniteds poängtapp mot Wigan och Everton det roligaste som kunde hända Premier league.

Ju fler europeiska fotbollsligor som lever ända in i slutomgången desto skojigare.

Premier league lever i allra högsta grad. Förutom guldstriden mellan United och City bjuder kampen om Champions league-platserna också på stor dramatik. Fyra lag gör upp om två platser. Att Arsenal, Tottenham (oj, vad de har tappat formen under våren!) och Chelsea skulle vara med i kampen var väntat, att Newcastle skulle vara det är en betydligt större överraskning.

Newcastle har verkligen imponerat den här säsongen. Med smarta köp (Yohan Cabaye, Demba Ba, Pappis Cissé, med flera) och kanske ännu smartare försäljningar (Andy Carroll) har ”skatorna” tagit ligan med storm.

Förutom striden om guldet och Champions league-platserna så pågår förstås också en intressant kamp kring nedflyttningsstrecket.

Wolverhampton har gjort sitt och är klara för nedflyttning, men ovanför dem slåss flera lag om överlevnad. Bolton, Blackburn, Wigan, Queens Park Rangers och Aston Villa; inget lag går säkert. Vi har ett par extremt spännande veckor att se fram emot.

Samtidigt som jag sakta men säkert vaknade till liv igen på söndagen röstade Premier league-spelarna fram årets lag i England. Så här ser elvan ut:

Målvakt: Joe Hart (Manchester City)

Försvar: Kyle Walker (Tottenham), Vincent Kompany (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle), Leighton Baines (Everton)

Mittfält: David Silva (Manchester City), Scott Parker (Tottenham), Yaya Touré (Manchester City), Gareth Bale (Tottenham)

Anfall: Wayne Rooney (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal)

Det är kanske lite anmärkningsvärt att bara en spelare från serieledaren Manchester United tar plats i elvan. Å andra sidan är det i första hand kollektivet Manchester United som legat bakom segrarna den här säsongen, inte den individuella briljansen hos enskilda spelare – Rooney undantagen.

Det är också intressant att Tottenham får med tre spelare i laget. Harry Redknapps mannar spelade fantastisk fotboll i höstas men har kollapsat fullständigt under våren. Men visst, Bale är briljant i sina bästa stunder, unge Walker är en man för landslaget och Parker har varit stabil i vanlig ordning. Jag fick en del skit när jag hyllade Scott Parker tidigare i vintras. Därför är det förstås kul att Premier league-spelarna själva har röstat fram Tottenhammittfältaren i årets lag. De om några borde ju veta bäst.

Samtidigt som årets lag röstades fram korades även årets spelare. Föga oväntat blev det Robin van Persie – helt rätt enligt mig. Holländaren har varit helt fenomenal i Arsenal den här säsongen. Mer överraskande var det att Kyle Walker valdes till årets unga spelare framför Manchester Citys succényförvärv Sergio Agüero och lagkamraten Gareth Bale.