Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 04:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/fotbollsbloggen/2012/11/21/abramovich-gor-som-han-brukar/

Fotbollsbloggen

Abramovich gör som han brukar

Roberto Di Matteo förde Chelsea till Champions league- och FA-cupseger. Nu har han fått sparken.

I fotbollsvärlden är minnet kort. Gårdagens segrar är inget värda om det går dåligt i dag. Särskilt inte i Chelsea.

Sedan Roman Abramovich köpte Chelsea i början av 00-talet har klubben bärgat tre Premier league-titlar, flera FA-cuppokaler och sist – men absolut inte minst – Champions league-guldet i våras – titeln som varit Abramovichs högsta dröm sedan han tog över klubben för snart tio år sedan.

Att Roberto Di Matteo ledde Chelsea till Champions league-seger borde ha gjort italienaren odödlig. I stället får han gå ett par månader in på den nya säsongen.

Det finns förklaringar till Di Matteos farväl. Insatserna i höstens Champions league-gruppspel har varit under all kritik och i ligaspelet har Chelsea halkat ner till en tredjeplats. Detta till trots, nog borde en tränare som har gett klubben sådan framgång ha lite större utrymme att misslyckas än så?  Tydligen inte.

Roman Abramovich har gjort Chelsea till en enormt framgångsrik klubb Ändå kan man inte komma ifrån känslan av att klubben hade kunnat bli ännu mer framgångsrik om det inte vore för Abramovichs obefintliga tålamod och lynniga ledarskap. Ryssens pengar garanterar framgång, hans dåliga beslut garanterar problem.