Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 01:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/fotbollsbloggen/2012/11/30/zlatan-och-tre-till/

Fotbollsbloggen

Zlatan och tre till

Aftonbladets Jennifer Wegerup tycker att det är en stor överraskning att Zlatan Ibrahimovic inte är en del av trion som har nominerats till Ballon d’Or.

– Det är helt otroligt. Jag tycker att det är väldigt märkligt, säger Wegerup.

Hon är långt ifrån ensam om den åsikten. Väldigt många tycker att Zlatan borde ha blivit nominerad.

Problemet är de som tycker det ofta glömmer bort vilka han konkurrerar med. Zlatan Ibrahimovic har ett fantastiskt (om än titellöst) år bakom sig men det är inte direkt några dussinlirare som gör upp om utmärkelsen. För vem i trion skulle svensken ha petat?

Cristiano Ronaldo som förde Real Madrid till ligaguld i våras?  Andrés Iniesta som var en av EM:s bästa spelare och såg till att Spanien försvarade sitt guld? Eller, sist men absolut inte minst, Lionel Messi som … ja, helt enkelt är Lionel Messi?

Om man inte behöver välja bort någon av de andra spelarna är det förstås lätt att rasa över att Zlatan inte blev nominerade, måste man däremot göra det så blir det betydligt svårare.