Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 23:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/globalutveckling/2016/03/08/antligen-igang/

Global utveckling

Äntligen igång!

Idag kunde vi äntligen lansera temasajten Global utveckling, Dagens Nyheters satsning på bevakning av de nya FN-målen som är tänkta att göra världen bättre.

Det har gått med rasande tempo sedan det första riktiga planeringsmötet efter nyår till idag, men förberedelserna för en lansering av det här slaget brukar ta precis så lång tid som de tillåts att ta. Eftersom just den 8 mars var en logisk dag att dra igång sajten fick det helt enkelt bära eller brista.

Jag skriver logisk, eftersom ett av de centrala perspektiven i de nya FN-målen (Sustainable Development Goals, SDGs) handlar om jämställdhet och kvinnors rättigheter. Dessa frågor har fått ett eget mål, SDG5, men frågorna genomsyrar mer än hälften av de övriga målen.

Så vad kunde passa bättre än att lansera en ny sajt om global utveckling på internationella kvinnodagen?

Just dessa korsvisa kopplingar mellan de olika målen, men också mellan olika samhällssektorer, kommer att vara i fokus för vår nya bevakning av området global utveckling. Läs till exempel dagens text om hur fem svenska toppledare från akademi, näringsliv, politik, civilsamhälle och offentlig sektor arbetar konkret med att förverkliga målen.

Du följer oss på sajten Global utveckling samt via Twitter och Facebook.

Tipsa oss gärna om spännande projekt, personer och organisationer vi borde skriva om. Adressen är globalutveckling@dn.se och vi är särskilt intresserade av berättelser där aktörer från olika delar av samhället samverkar, för att kunna ge läsarna av sajten en idé om vilka metoder som fungerar och inte inom området global utveckling.

/Thomas