Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 18:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/gotlandrunt2013/2013/06/30/pendeltaget-sondag-morgon/

Gotland runt 2013

Pendeltåget, söndag morgon

Galen känsla, det där: att sitta på ett pendeltåg och veta att om bara några timmar ser livet helt annorlunda ut. Vi startar 11.10, starten går över en linje som går mellan Fotografiska på Stadsgårdskajen och Kastellholmen. Det kommer garanterat att bli rörigt, vi startar tillsammans med 40 andra båtar och jag kan lova att det andra är lika taggade som vi. Vindprognoserna säger svaga, sydliga vindar men just nu blåser det fint, i alla fall här i Solna. Jag hoppas det står sig... Efter start blir första utmaningen att ta sig igenom Oxdjupet, en trång passage där det kan bli tajt, inget minst för att det är en allmän farled och Finlandsfärjorna går in den här vägen. Dessutom kommer alla gå för spinnaker där... Det blir ett skådespel, lovar. I dagens DN finns det en bra karta där du ser vart du ska ta dig om du vill titta. Kolla in Sporten. Nu: fokus. Häng med Farr 45:an SCA People och mig runt Gotland. Åf Offshorerace, här kommer vi!