Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-21 02:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/haitibloggen/2010/04/06/i-framtidens-famn-6905/

Haitibloggen

I framtidens famn

Han är arton månader och hittades ensam livlös på en soptipp. Efter nästan en månads behandling är han barntältets gullegris. Varje gång jag går förbi hans säng lyfter han upp armarna. I bland tar jag mig tid och tar honom i famnen. Då lutar han huvudet mot axeln och slappnar av. På den högra handen saknas ringfingret. Man vet inte riktigt varför. Annars är han frisk och kommer förhoppningsvis att åka till ett barnhem snart. Och jag hoppas, hoppas att hans liv kan få bli lite ljusare i framtiden.