Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 07:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/hockeybloggen/2009/02/03/vinna-eller-forsvinna-1367/

Hockeybloggen

Vinna eller försvinna

Efter Tre Kronors skrala insatser i Karjala Cup och Channel One Cup i höstas började marken bränna under tidigare så hyllade förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

I veckoslutet, torsdag-söndag, spelar Tre Kronor på hemmais och turneringsseger är ett måste.

Hockeyresultat är färskvara och efter 2006 års guldjubel i Turin (OS) och Riga (VM) har Bengt-Åke staplat förluster på varann och i två VM i rad, Moskva 2007 och Quebec 2008 har Tre Kronor missat medalj och landat på fjärde plats.

Jag brukar vara försiktig med att kräva tränare och ledares avgång, men Bengt-Åkes förtroendekapital är i dalande. Han har anklagats för bristande engagemang och dålig coaching, kritik som jag inte ställer upp på.
Men Tre Kronor är hockeyns skyltfönster, och uteblivna resultat innebär direkt att ansvarig kapten i frågasätts, oavsett bakgrund och tidigare guldjubel.

Vad som talar för Bengt Åke, och Tre Kronor, är att truppen är den starkaste hittills, återbuden har varit få och LG Games är ett utmärkt tillfälle att säkra biljett till VM i Bern Schweiz i vår.

Backsidan ser ramstark ut och Rögles Kenny Jönsson avslutade måndagens träning i Globen med ett extrapass med Djurgårdens hockeyskola, knattar 5 till 7 år, som tränade efter "Kronorna". Kennys gest och tydliga intresse värmde ett hockeyhjärta.