Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 15:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/hockeybloggen/2009/02/25/josefson-ar-en-ny-sundin-1798/

Hockeybloggen

"Josefson är en ny Sundin"

Varför misströsta, när Djurgården har en "ny" Mats Sundin i laget?
Jag tänker på 18-årige Jacob Josefson, "Hovets" kung, i 2-2-mötet med Skellefteå, ett resultat som innebär att säsongen sannolikt är över på lördag, efter sista omgången.
Josefson står antecknad för en elitseriematch förra säsongen, i årets upplaga har Josefson bytt om 48 gånger, han har 16 poäng (5+11) och blir bara bättre och bättre för varje match jag ser honom.
Josefson skickade in 2-2-pucken bakom Andreas Hadelöv, han brände ett jätteläge, stolpens utsida, och var matchen igenom rena mardrömmen för Skellefteås backar. Han påminner om en ung Sundin, lång och gänglig, härlig speluppfattning och med förmågan att se öppningar som ingen annan. 
På "Hovets" slitna läktare antecknade NHL-lagens scouter flitigt, här fanns exempelvis Detroits Håkan Andersson, som såg till att Timrås Henrik Zetterberg hamnade i Red Wings, resten är hockeyhistoria, "Zäta" skrev nyligen ett unikt flersårskontrakt värt en halv miljard kronor.
Jacob Josefson ska väljas, draftas" i sommar", vi kan bara hoppas att Djurgården får behålla sin juvel ytterligare en säsong.
Den stora frågan är förstås hur DIF-ledningen ska klara bokföringen och säkra elitlicensen? Jag har skrivit det tidigare och gör det igen;  Det är hög tid att styrelseledamöter, som Ericssons vd. Carl-Henrik Svanberg utnyttjar sin affärskontakter och presenterar förslag på en kraftfull satsning.