Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/hockeybloggen/2009/02/27/rogle-och-leksand-favoriter-1835/

Hockeybloggen

Rögle och Leksand favoriter

Tillbaka - som en vinnare.

Jag är ändå tveksam till Leif Strömberg, och hans Södertälje.

I Axa Sport Center ser jag ett håglöst, och alltför lättviktigt Djurgården, tidigt ge slaget förlorat i Strömbergs comeback-match på SSK-bänken.

Rögle, och Leksand, får gälla som favoriter i den kvalserie som inleds fredagen den 13 mars.  Strömbergs lag rymmer flera flopp-värvningar, som backarna Topi Jaakola,  -17 i plus-minus statistiken samt André Benoit, -15.

Kanske kan laget räddas av nye målvakten Henrik Karlsson, inköpt från Malmö men fostrad i Stockholms-hockeyn? Henrik går i tungvikt, 1,98 lång och 98 kg tung, men han är smidig och utstrålar lugn.

På torsdagen formerades slutspelslagen och vi kan bara vänta in lottningen, i "Hockeykväll" 21.30 på måndagskvällen. De högst placerade lagen väljer motståndare, och Färjestad, som redan klar serieetta, är i drömsits.

Djurgården och Modo landar på nionde och tionde plats och har på lördag spelat klart för säsongen. Förre förbundsbasen Rickard Fagerlund, alltid med nya idéer, lanserar i andra periodpausen ett återkval till kvartsfinalspel för nionde och tionde lag. Lag ett till fyra direkt till "kvarten", lag fem till tio möts inbördes i två tre lagsserier där fyra av sex lag är i kvartsfinal.

- Och sedan spelar vi kvartsfinalserien i bäst av fem matcher, i stället för nuvarande sju, sa Rickard.

Hockeyligans sportchef Tommy Töpel skakade avvärjande på huvudet. Han är luttrad vad gäller nya serieförslag - och serieindelningar. Elitserien, första upplagan 1975-76, tafsar ingen på utan föregående grundligt utredningsarbete och samtycke av ligans samtliga klubbdirektörer. Det är en styrka, men också en svaghet.