Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 04:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/hockeybloggen/2009/02/27/vad-hander-nu-percy-nilsson-1859/

Hockeybloggen

Vad händer nu Percy Nilsson?

Vad smärtar mest, junioren Jakob Berglunds straffmiss eller domaren Olof Lindqvists olyckliga agerande vid Leksands avgörande straffmål, Golden Goal, fram till 4-3-seger?

Det vilar en förbannelse över Malmös matcher i Ejendals Arena. För tredje året i rad tog säsongen slut för Percy Nilssons lag i skräckarenan, men till skillnad från tidigare säsonger kan Percy känna stor stolthet över lagets insats.

"Babyhawks" hjärta var större än Siljan, och TV-bilderna avslöjade ett lag som vägrade låta sig räknas ut. Nu blev det ändå Troja/Ljungby, som tog den sista play off-platsen. Percy Nilsson tvingas åter överlägga med sig själv, hur han bäst kan ge sitt hjärtelag framtida support.

Han hoppas på att vårens RF-möte ska säga ja till bolagisering, det vill säga att enskilda personer, som han själv, ska ges möjlighet till en 51-procentig ägarandel i en idrottsförening.

Han har Hockeyförbundet, och Hockeyligan, med sig i kravet.

Fotbollens Lars-Åke Lagrell har också undertecknat motionen till RF-mötet, men Lars-Åkes iver för bolagisering har väckt ont blod hos flera av fotbollens storklubbar, som Malmö, Göteborg och Elfsborg. Jag har nåtts av uppgiften att fotbollen är på väg att lämna "unionen" med ishockeyn, vilket i praktiken innebär att 51-procentskravet har noll chans att röstas igenom på RF-stämman.

Vad återstår då för Percy Nilsson?

"Babyhawks" är, trots sitt Siljanshjärta, konkursmässigt och med en skuldbörda på över 10 miljoner kronor. Det enda som kan rädda laget kvar i allsvenskan är att Percy öppnar plånboken - ännu en gång.