Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 19:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/jagdelar/2015/09/09/elses-brev-om-jagdelar-ar-framme/

Jag delar

Elses brev om #jagdelar är framme

För två dagar sedan fick vi ett telefonsamtal till redaktionen. Det var Else Johansson, 77 år, som tillsammans med sin man Arne ville delta i #jagdelar. Problemet var att de inte hade någon dator. Vi kom fram till att hon skulle skriva ett brev i stället och nu har det kommit fram.

När vi ringde upp Else och tackade för brevet passade vi på att ställa några frågor.

Varför är #jagdelar-kampanjen viktig tycker du?

– Dels har vi två adoptivbarn, och vi har börjat tänka på om situationen kan bli ett elände för dem i framtiden. Sedan tycker jag också att det känns väldigt orättvist att andra kan ha det så bedrövligt medan vi har det så bra.

Har ni engagerat er på något annat sätt?

– Vi har skickat pengar. Man kan väl alltid göra mer, men vi bor inte i Stockholm och har svårt att gå så det har fått räcka för tillfället.

Till sist vill vi säga tack till Else och Arne för brevet, som förutom ett fint budskap även innehöll en handtecknad bild på en klase rönnbär. Om du känner någon som vill visa att de står upp för #jagdelar-kampanjens värderingar men inte har en dator så får de gärna också skicka brev. Adressen är i så fall #jagdelar, Dagens Nyheter, 105 15 Stockholm.