Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 02:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarbloggen/2011/10/18/jag-trivs-inte-men-jag-vagar-inte-byta-jobb/

Karriärbloggen

Jag trivs inte men jag vågar inte byta jobb

Rätta artikel

Fråga: Jag är trött på mitt jobb men törs inte säga upp mig. Det känns som om jag har hamnat i ett fack på jobbet men känner att jag kan mycket mer än jag får visa. Att jag ska vara glad att jag har ett jobb är ingen tröst. Jag skulle vilja söka ett annat jobb men känner att jag också är lite osäker på om jag räcker till. Törs jag byta jobb nu när kanske konjunkturen vänder? /Eva

Eva, ett jobb är aldrig värt att må dåligt för. Det är dock viktigt att du har en plan för ditt nästa steg och att du inte hoppar av bara för att slippa ur en jobbig situation. Det låter som om du är redo för en förändring. Här är några tips på vad du kan göra: 1 Fundera på vad du vill göra i nästa steg. Vilka utmaningar skulle vara spännande för dig och ge dig ett lyft både personligt och professionellt? 2 Gör en ordentlig självinventering. Vad är dina styrkor, talanger, intressen, värderingar, kunskaper och egenskaper? 3 Gör en lista på allt bra du presterat under de senaste fem åren. Det peppar upp dig och ger dig underlag för både interna och externa intervjuer. 4 Träna på din personliga marknadsföring. 5 Prata med din chef. Säg att du är redo för en utveckling och nya utmaningar. Berätta vad du gjort bra hittills och vad du skulle vilja satsa mer på framåt. Ha en egen idé med dig in, vänta inte att din chef ska komma med svaren. 6Finns inga interna nya utmaningar, skriv en riktigt bra CV och gör en realistisk jobbsökarplan som du kan hålla. Struktur är a och o för att lyckas med din jobbsökning.