Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-12 22:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarbloggen/2012/02/10/hur-haller-jag-utvecklingssamtal/

Karriärbloggen

Hur håller jag utvecklingssamtal?

Rätta artikel

Fråga: Jag är ny som chef och ska hålla utvecklingssamtal med åtta medarbetare. Hur lägger jag upp det på ett bra sätt? Hälsningar Lasse

Svar: Hej, Lasse. Utvecklingssamtalet har fokus på medarbetarens utveckling. Din uppgift är att lyssna, inte att komma med alla svar. Använd ett coachande förhållningssätt och visa genuint intresse för din medarbetare. Tydliggör vem som har ansvar för vad efter samtalet. Några tips: Boka in en ostörd, neutral plats. Avsätt minst två timmar per person. Har ditt företag en guide och policy som du kan arbeta efter?. Ett bra samtal bygger på att båda parter är förberedda, här är några bra frågor: I går: Hur har året gått, prestationer, måluppfyllelse. I dag: Arbetssituationen och arbetsmiljön, hur fungerar arbetet, kommunikation, relationer och samarbete i gruppen, på avdelningen, med dig. Hälsa och stress. Rätt arbetsuppgifter? I morgon: Utvecklingsområden, kort- och långsiktiga mål, karriär- och kompetensutveckling, framtida arbetsuppgifter. Utvecklingsplan. Låt medarbetaren ta ansvar för sin egen utveckling!